Novinky za jaro 2021

Jak jste si určitě všimli, naše SDH má nové auto. Přivezli nám ho 23. února, nějakou dobu trvalo vymyslet, jak ho vystrojit a také příslušné vybavení sehnat a dostat do hasičárny. Hned v dubnu pak šlo do akce, ve službách pardubického kraje jsme hned dvakrát rozváželi do škol v okrese respirátory a testy.

MDŽ 2021

Vzhledem k situaci pro letošek posíláme všem ženám k jejich dnešnímu svátku alespoň symbolickou kytičku. Přejeme hodně zdraví a taky hodně jarního sluníčka!

Advent

Přejeme všem poklidný adventní čas v této bláznivé době...

Výjezdy v říjnu

Září se obešlo bez výjezdu, ale ve středu 14. října (náhoda...) zahrozil opět Okrouhlický potok. Po nočním dešti vystoupal až pár centimetrů pod most u rybníka, aby po osmé hodině ráno začal klesat. A když už to vypadalo, že už bude klid, za pár minut před 13:00 vyletěl ještě výše než ráno, takže jsme si připravili pár desítek pytlů s pískem, které nakonec naštěstí nikdo nepotřeboval. Pro pořádek připíšu, že 2/3.10. jsme udělali brigádu - uklidili v hasičárně, zkontrolovali techniku před zimou a udělali údržbu na žebříku.

Výjezdy v srpnu

Červenec se obešel bez výjezdu, ale v pátek 14. srpna přišla velká voda od Práčova a od Trpišova. Tentokrát ne z Okrouhlického potoka, ale z polí až od obory. Ǔklidu se zúčastnil kdo mohl a nebo chtěl, bylo co dělat až do sobotního poledne.